Home / Blog / Over Eastside Soccer Academy 

 

OVER EASTSIDE SOCCER ACADEMY

Geschreven door: Patric Verhoeven | Eastside Soccer Academy Nijmegen © All rights reserved ©

ABOUT US. PHYSICAL PREPARATION

 

HELPING ATHLETES DO WHAT THEY DO BEST,

BY DOING WHAT WE DO BEST!

 

De Eastside Soccer Academy biedt exclusieve en hoogwaardige ondersteuning aan zowel professionele en recreatieve sporters.

 

Alles wat wij tijdens de trainingen doen is middels een persoonlijke benadering om jou te helpen een betere voetballer te worden.

 

Wij willen jouw lichaam niet alleen sterker maken, maar ook gezond houden om geen blessures te ontwikkelen.

 

Het streven naar hoge prestaties staat hierbij altijd centraal.  

 

Trainen voor strength, speed en power is cruciaal om een voorsprong te behouden t.o.v. de concurrentie op het veld.

 

Upgrade your power

 

Sportspecifieke (kracht)training bij de Eastside Soccer Academy is middels een innovatieve methode om atletisch vermogen op te bouwen

met een sterke focus op de individuele doelstellingen en wensen van elke sporter. In ons programma komen de volgende zaken aan bod: het

vergroten van (maximale) kracht, snelheid en explosiviteit, het efficiënter leren bewegen, preventie van blessures, lineaire en laterale snel-heidsontwikkeling, voetsnelheid en de wendbaarheid, ontwikkeling van explosiviteit, functionele krachttraining en het opbouwen van het

sportspecifieke uithoudingsvermogen.

 

Wij zijn experts in het bieden van innovatieve prestatie verbeteringsstrategieën voor sporters van alle niveaus.

 

In de continu veranderende wereld van de sport wordt de fysieke vraag die op het lichaam geplaatst wordt constant gemanipuleerd en verhoogd;

het is onze missie om niet alleen individuen te ondersteunen in het voldoen aan deze vraag, maar we streven ook om sporters te helpen om nieuwe prestatienormen in hun sport te bereiken.

 

Excelleren in de sport en uitmuntende prestaties kunnen worden gedefinieerd door het vermogen van een sporter om zich te onderscheiden van de concurrentie en in een wereld met minieme marges maakt ieder detail een enorm verschil.

 

Innovatieve atletische ontwikkeling

 

Bij de Eastside Soccer Academy voeren we een reeks prestatiegerelateerde tests uit voordat we enige vorm van sport conditionering aan een individu leveren.

 

Wij begrijpen het belang van het identificeren van prestatiedrempels, omdat blessurevrij blijven even belangrijk is als goed presteren.

 

We testen ieder individu in zijn/haar vermogen om te stabiliseren, mobiliseren, vertragen, versnellen en kracht te produceren in ieder vlak en in iedere richting. Daarnaast analyseren we ook de biomechanica om een zeer uitgebreid begrip te krijgen van het lichaam van de atleet.

 

Iedere sporter is uniek; daardoor is de conditionering bij Eastside voor iedere individu volledig op maat gemaakt. Sport conditioneringssessies benaderen iedere bijdragende factor die de prestatie kan beïnvloeden, zoals individuele sterke punten, zwakke punten, blessuregeschiedenis, bewegingscompensaties, voeding en persoonlijkheid, evenals een hoop andere prestatiebeïnvloedende factoren. om te zorgen voor een snelle, duurzame en ongeëvenaarde prestatieverbetering worden sporters geconfronteerd met verschillende unieke en gevarieerde fysieke eisen ter voorbereiding op hun sport, positie, speelstijl en individuele biomechanica.

 

Blessurepreventie en revalidatie

 

revalidatie en functionele therapie zijn vitale onderdelen van de atletische ontwikkeling op de lange termijn, vooral voor individuen die aan een blessure hebben geleden of pijn door beweging ervaren.

om een uitstekende prestatie te leveren op een duurzame manier is het zeer belangrijk om preventieve maatregelen te implementeren die het lichaam op een efficiënte en pijnvrije manier laten blijven werken.

truformance biedt elite blessurepreventie en revalidatie diensten die opmerkelijke en uitstekende resultaten hebben geboekt op alle niveaus. om een strategisch revalidatie of functionele therapie programma te ontwikkelen en te implementeren, screenen we alle cliënten om een alomvattend begrip te verkrijgen over de oorzaak van de blessure of de pijn, hoe het lichaam heeft gecompenseerd of zich heeft aangepast ten gevolge van de blessure, welke impact mogelijke compensaties op het lichaam kunnen hebben op het gebied van nieuwe blessures, en ook hoe oefeningen op een goede manier gestructureerd kunnen worden voor het meest effectieve revalidatie. revalidatie bij truformance is geleidelijk en progressies; we analyseren constant het vermogen van iedere sporter om iedere oefening uit te voeren en verzamelen waardevolle informatie over hoe het lichaam vooruitgang boekt en reageert op het programma, waarbij gemeten aanpassingen worden gedaan om de revalidatie te maximaliseren. ons doel is om het lichaam volledig te rehabiliteren, optimale beweging te herstellen, prestatiebelemmerende compensaties die het lichaam mogelijk kwetsbaar maken voor nieuwe blessures te elimineren en om de sporter zo bekwaam mogelijk terug in zijn sport te laten integreren.