SNELLER WORDEN


De EXPLOSIVITEIT, VERSNELLING en SNELHEID zijn zeer belangrijke wapens voor een voetballer.


Hoe sneller de maximale snelheid behaalt kan worden, hoe beter en dit is allemaal te ontwikkelen door de fysieke training. Je kunt jezelf trainen om hoger te kunnen springen en sneller te kunnen accelereren, sprinten en rennen en om zo snel mogelijk te kunnen reageren.


Het zo snel mogelijk bereiken van een hoge snelheid is belangrijk in het voetbal waarbij het draait om ons lichaam in een bepaalde richting te laten versnellen. Het zo snel mogelijk van richting kunnen veranderen is vaak van groter belang en dit noemen we de agility. Hoe snel is een speler in situaties die vragen om snelle en vaak onverwachte wendingen.


Bij een explosieve sport zoals voetbal, is het vaak niet heel erg belangrijk om de snelste in een rechte lijn te zijn. Een speler hoeft maar zelden in een lange rechte lijn zo snel mogelijk te rennen, het is veel belangrijker om zo snel mogelijk explosieve bewegingen voorwaarts, achterwaarts en zijwaarts te kunnen maken. Een sprint afgewisseld met een complete stop en een verandering van richting. 

MEER EXPLOSIVITEIT


De snelheid en versnelling zijn zeer belangrijke wapens voor een voetballer. Hoe sneller de maximale snelheid behaalt kan worden, hoe beter en dit is allemaal te ontwikkelen door de fysieke training. Je kunt jezelf trainen om hoger te kunnen springen en sneller te kunnen accelereren, sprinten en rennen en om zo snel mogelijk te kunnen reageren.


Zoveel mogelijk kracht kunnen leveren binnen 1 seconde.


Het zo snel mogelijk bereiken van een hoge snelheid is belangrijk in het voetbal waarbij het draait om ons lichaam in een bepaalde richting te laten versnellen. Het is dus belangrijk om je vermogen te verbeteren, waarbij de factor tijd een belangrijke rol speelt.


De wendbaarheid (lees: agility) is ook een zeer belangrijke factor bij het spelen van voetbal. Zo zal een voetbalspeler gemiddeld elke 2-4 seconden veranderen van looprichting en zal hij gemiddeld 1200-1400 veranderingen maken gedurende een volledige wedstrijd. Hoe sneller en hoe vaker een voetballer dit kan doen, hoe beter uiteraard.

MEER SNELHEID

 

De voetballers van de Eastside Soccer Academy zie je dan ook steeds sneller en sneller worden. We gebruiken een serie oefeningen en protocollen om snelheid te ontwikkelen vanaf de basis die start met acceleratie. Het middelpunt waar we acceleratie omzetten tot topsnelheid en dan oefeningen die het afmaken. We gebruiken deze oefeningen om motorische automatismen aan te leveren die zich uitbetalen op het veld.

 

De 'ground force production' is zeer belangrijk maar het aanleren van de biomechanische technieken zijn onmisbaar.

 

Samen zijn dit de eerste stappen op weg naar meer power en een hogere (top)snelheid. Deze eigenschappen zijn het directe gevolg van meer kracht en daarom moeten sporters sterker worden en aandacht besteden aan het ontwikkelen van een atletisch lichaam.

 

WENDBAARHEID VERGROTEN

 

Een belangrijk onderdeel waar we aan werken in de voorbereiding is de wendbaarheid. Hoe snel kun je op de juiste plek komen en (weer) van richting veranderen. Jouw vermogen om je tegenstander af te schudden en dan snel van richting te veranderen kan voor jou het verschil maken tussen succesvol en niet succesvol zijn.

Het veranderen van richting (motoriek) en het waarnemen wat te maken heeft met snel een besluit kunnen maken zijn de twee belangrijke elementen van de agility training.


WAT IS DE AGILITY?


Agility staat voor de kwaliteit van de snelheid die je kunt leveren en daarom is deze trainingsvorm een erg belangrijk onderdeel bij een explosieve sport als voetbal, waarbij een speler snel moet zijn bij situaties die vragen om snelle en vaak onverwachte wendingen.


Bij een sport als voetbal is het niet heel erg belangrijk om de snelste in een rechte lijn te zijn. Een speler hoeft maar zelden in een lange rechte lijn zo snel mogelijk te rennen en zelfs als dit toch een keer voorkomt dan eindigt deze sprint met een stop waarbij je weer zo snel mogelijk van richting moet veranderen en vervolgens weer een andere richting op moet sprinten!


De snelheid waarmee een speler dit zo snel mogelijk kan doen bepaald de kwaliteit van de speler en de prestaties die een speler kan leveren. De agility (wendbaarheid) van een speler is het meest belangrijke onderdeel voor een sporter bij een explosieve sport als voetbal.


VOORWAARTS. ZIJWAARTS. ACHTERWAARTS.


Je hebt het vermogen nodig om zo snel mogelijk van richting te kunnen veranderen. Je moet kunnen starten, stoppen, draaien en weer starten in een fractie van een seconde! Doe je dit sneller dan je tegenstander dan heb je al veel voordeel, de bedoeling is om de tegenstander te snel af te zijn zodat de tegenstander elke keer te laat is.


Je moet als speler kracht kunnen omzetten naar vermogen om zo snel mogelijk van richting te kunnen veranderen.


Het vermogen van je lichaam om die kracht te kunnen omzetten naar explosief sprinten, remmen, van richting veranderen en weer weg sprinten in een andere richting bepaald grotendeels je prestatieniveau.


Bij de Eastside Soccer Academy gebruiken we een veelvoud aan techniek oefeningen en zoals gebruikelijk zijn deze erg intensief en in een kleine ruimte waardoor ze wel aan wendbaarheid moeten werken zodat wanneer ze later in de voorbereiding het veld opgaan ze geen blessures oplopen door vermoeidheid.

SPORTSPECIFIEKE KRACHTTRAINING

 

Train zo veel mogelijk zonder ondersteuning, train vooral met losse materialen, train iedere workout explosief, richt je op samengestelde bewegingen, besteed altijd aandacht aan de mobiliteit en flexibiliteit en maak gebruik van conditioning.

Snelheid en kracht gaan hand in hand. Hoe sterker de sporter, hoe sneller ze zijn. Sterke spelers kunnen meer hebben, de weerstand is groter, waardoor zij minder snel last krijgen van blessures en beter kunnen omgaan met de trainingen.


KRACHT X SNELHEID = VERMOGEN


Om jouw prestaties naar een hoger niveau te brengen is het zeer belangrijk dat je werkt aan de ontwikkeling van power, snelheid en kracht door middel van extra fysieke training met de begeleiding van experts op dit gebied.

2 MAANDEN TRAINEN MET €50 KORTING

START nu en profiteer van deze actie!


Wij zijn gespecialiseerd in sportspecifieke krachttraining voor voetballers. 


Een sterke speler kan sneller rennen, hoger springen, harder schieten, heeft en betere wendbaarheid en is beter bestand tegen blessures. Het is tijd om indruk te maken en te vechten voor je plek, want als jij dat niet doet, doet iemand anders het wel.