SPORTSPECIFIEKE KRACHTTRAINING


Better.

Stronger.

Faster.

It's a choice!


Become a better athlete.


Dominate your sport.


Het omzetten van STRENGTH, POWER & SPEED naar prestaties. Het vergroten van (maximale) KRACHT en de POWER output. Plyometrische oefeningen voor de transfer naar de sport. Het vergroten van de SNELHEID en EXPLOSIVITEIT. Geef blessures GÉÉN kans.

De meeste sporten worden gekenmerkt door vele explosieve richtingsveranderingen: starten, stoppen, wenden en keren, springen en landen, draaien en vele overige ‘chaotische’ bewegingen. Deze bewegingen moeten allemaal perfect worden gecoördineerd om iedere actie tot een geslaagd einde te brengen.

 

Door al deze explosieve bewegingen is de impact op het houdings- en bewegingsapparaat groot en om blessures te voorkomen zijn kracht- en stabiliteitstraining van groot belang!

 

WERKWIJZE IN HET KORT

 

Wij hebben voor iedere sporter persoonlijke aandacht en hanteren een 'joint-by-joint' benadering. Daarbij zijn sterke enkels en kuitspieren de fundering voor elke voetballer. De loaded triple extension in de strekketen (kinetic chain) is een samenwerking van de enkel- knie- en heupgewrichten. Door deze te trainen is het mogelijk om meer power te ontwikkelen en de lichaamshouding zal sterk verbeteren.

 

De posterior chain is het belangrijkste element voor sporters!

 

De posterior chain is het belangrijkste element voor sporters, deze zorgt voor de krachtoverdracht en voor het leveren van power. Het acceleratievermogen, de spongkracht en explosiviteit zullen aanzienlijk verbeteren door het trainen van de posterior chain.

 

Wat is de posterior chain? Deze keten (chain) bestaat uit een reeks spieren die allemaal verbonden zijn langs de achterkant van het lichaam, bestaande uit de kuitspieren, hamstrings, bilspieren en de rugspieren met daarbij ook de enkels, knieën, heup en wervelkolom.

 

STERK & GEZOND

 

Om sterk en gezond te blijven, moeten we kracht ontwikkelen in de totale (beschikbare) range of motion voor weefsels en gewrichten. Een sterk lichaam is een lichaam dat een goede relatieve range of motion heeft voor de spieren, zachte weefsels, en de gewrichten. Voor elke sporter is het goed functioneren van de gewrichten van groot belang, zeker met het oog op het voorkomen van blessures.

READY TO GET STARTED


Willekeurig een aantal spieren trainen in de sportschool is iets compleet anders dan het volgen van sportspecifieke krachttraining middels een persoonlijke periodisering gericht op het verbeteren van jouw prestaties! Ondoordacht met krachttraining aan de slag gaan kan averechts werken, met blessures als uiterste consequentie.


Kortom, sporters horen thuis in de gym maar je moet wel functioneel trainen en niet als een bodybuilder. De mooie glimmende high-tech machines zijn er niet voor jou! Er moet een persoonlijke periodisering worden gemaakt van waaruit jij kunt werken met persoonlijke trainingsschema's.


SNELLER, STERKER & EXPLOSIEVER


Is het jouw doelstelling om sneller, sterker en explosiever te worden dan kan de krachttraining hierin een zeer groot verschil maken en de Eastside Performance bied professionele begeleiding om te werken aan deze doelstellingen.


Vanuit onze visie werken wij met een dynamische trainingsmethode gericht op het vergroten van de maximale kracht, explosiviteit en snelheid maar je bent slechts zo sterk als jouw zwakste schakel dus daarbij besteden wij ook veel aandacht aan het verhelpen en voorkomen van blessures.


START


Wil jij op een effectieve en verantwoorde wijze samenwerken met professionele trainers, bel nu naar  024-3661489 of stuur een  mail en start direct met jouw traject bij Eastside Performance.


So what are you waiting for? Call or email us TODAY and get started!

3 MAANDEN TRAINEN MET €50 KORTING

START nu en profiteer van deze actie!


PROGRAMMA'S & DIENSTEN


Any 'coach' can write a hard training session, but it takes a true coach to make an athlete better! 

KRACHTTRAINING & HYPERTROFIE TRAINING 

Sterker worden, spiermassa opbouwen en een hoge vetverbranding (fatburn) ontwikkelen. Old school training met een moderne coating. 

HYBRID STRENGTH & CONDITIONING

Meer kracht, sterker worden, spiermassa opbouwen, het stimuleren van nieuwe spiergroei, sneller worden en het vergroten van de flexibiliteit, mobiliteit & stabiliteit. Burn calories! Een hoge vetverbranding creëren en de eigenschappen van een atleet ontwikkelen.

SPORTSPECIFIEKE KRACHTTRAINING

Sterker worden, een grote toename van power (kracht x snelheid), het ontwikkelen van explosiviteit en snelheid, meer stabiliteit en mobiliteit, een verbetering van het kracht-uithoudingsvermogen, een betere coördinatie en balans, blessure preventie en een sneller herstel zijn het directe gevolg van de extra sportspecifieke krachttraining.

OVER VOEDING & HEALTHY LIFESTYLE

Één van de voorwaarden voor een gezond, fit en sterk lichaam is een goede voeding. Je kunt jezelf absoluut helemaal suf trainen, maar als je jouw dagelijkse voeding niet aanpast zal er géén tot weinig resultaat zijn. Onze visie over voeding is realistisch, simpel, gezond en lekker. Dit is nodig voor de lange termijn.