BLOG

KRACHTTRAINING: OLD RULES VERSUS NEW RULES

NO MORE BRO TRAINING!


Tijd voor verandering en 'oude' informatie met een moderne coating. 


Veel van wat je hoort en leest in de fitness industrie is gerecyclede informatie en veel mensen houden zich nog trouw vast aan uitspraken van hun idolen uit de jaren 70, maar realiseren zich niet dat we al een heel stuk verder zijn qua kennis. We weten meer over de kosmos, evolutie, geneeskunde en technologie dan toen, dus inderdaad, ook meer over de optimale manieren van trainen en eten voor het verbeteren van je lichaamscompositie.


Realiseer je daarom dat veel van wat je leest simpelweg zeer verouderde informatie is en keer op keer gepubliceerd wordt in afgezaagde bodybuilding of health magazines. Sta open voor nieuwe informatie. Ga mee met de tijd en wie weet dat je verder komt met je carrière in krachttraining dan alleen maar te luisteren naar de bejaarde bodybuilder in je lokale gym.


10 'NIEUWE' REGELS VOOR SUCCES


De manier van trainen is de laatste jaren nogal veranderd. De traditionele manier van trainen uit de wereld van de (pro) bodybuilders is tegenwoordig nog steeds de meest toegepaste methode. Deze programma's zijn dus veelal gebaseerd op de ervaringen van de ouderwetse bodybuilders en dit heeft geleid tot veel niet wetenschappelijk onderbouwde programma's. Deze zijn niet altijd persé compleet verkeerd en slecht, maar het is zeker niet de meest effectieve manier van trainen ...


De echte (pro) bodybuilders zijn berucht en staan bekend om extreme methoden van training en voeding, maar modern onderzoek heeft aangetoond dat niet alle ouderwetse methoden van deze gasten ook voor jou effectief zijn.


De normale gym warriors die gewoon sterker willen worden en spiermassa willen ontwikkelen hoeven echt geen routine als een (ouderwetse) bodybuilder te volgen ... Het is niet nodig om 5-6x per week naar de gym te gaan en het is ook niet nodig om elke rijstkorrel nauwkeurig af te wegen en te tellen ... Het is tijd voor verandering en nieuwe informatie. Ditch your old bro-wissdom for these cutting-edge strength principles:


1. Herhalingen


Oude informatie: Voor de ontwikkeling van spiermassa en om sterker te worden moet je tussen de 8-12 reps trainen.


Nieuwe informatie: Mix it up! Gebruik zowel low reps (1-6 herhalingen), medium reps (6-25 herhalingen), als high reps (25+ herhalingen) voor een optimaal resultaat in alle rep ranges. Oefeningen voor power, maximale kracht, hypertrofie en het uithoudingsvermogen zijn nodig en hebben allemaal een eigen methode. Het is niet aan te raden om altijd voor alle oefeningen de 3x10 methode te kiezen.


2. Spieren


Oude informatie: De trainingen indelen per spiergroep, met als meest bekende voorbeeld de monday-international-chestday en de legday als meest gevreesde dag.


Nieuwe informatie: Train spiergroepen meerdere keren per week middels een full body programma of kies voor een push/pull benadering. Train naar beweging. Train movement, not muscles!


3. Sets


Oude informatie: Elke set tot uitputting trainen.


Nieuwe informatie: Laat 1 rep in de 'tank' en voorkom blessures en overtraining, terwijl er zeker resultaat zal zijn met betrekking tot de spiergroei, sterker worden en de ontwikkeling van een hoge vetverbranding.


4. Explosiviteit (Power)


Oude informatie: Niet nodig voor spiergroei/hypertrofie.


Nieuwe informatie: Oefeningen gericht op kracht, snelheid en explosiviteit zijn onmisbaar. Je gebruikt veel spieren tegelijkertijd. Er is een grote en positieve invloed op het cardiovasculaire systeem. Door oefeningen gericht op power word je een betere (kracht)sporter met een gespierd & atletisch uiterlijk. Er is de enorme impact op de rompspieren (core unit). De oefeningen zijn leuk en zien er gewoon heel cool uit!


5. Machines


Oude informatie: Trainen op machines is veilig


Nieuwe informatie: Trainen met losse materialen als halters, dumbbells, kettlebells, ballen en kettingen in plaats van op apparaten die al minstens de helft van het werk doen. Je traint en stimuleert de natuurlijke bewegingspatronen, je gebruikt meerdere (grote) spiergroepen tegelijk en je ontwikkelt stabiliteit en coördinatie. De beloning: een lichaam dat minder blessure gevoelig en dus hoger belastbaar is, een hoog calorieën verbruik en een kracht en conditie die met sprongen vooruitgaan.


6. Cardio


Oude informatie: 20-45 minuten cardio in de 'Fatburn-zone' is nodig voor de vetverbranding.


Nieuwe informatie: De reguliere cardio training is een vorm van bewegen die voornamelijk gericht is ter verbetering van het uithoudingsvermogen. Voor de fatburn is krachttraining inclusief het element van conditioning de sleutel naar succes voor wat betreft de training. Krachttraining en conditioning zetten de stofwisseling niet een paar tandjes lager, zoals de reguliere cardio, maar juist een paar tandjes hoger en het lichaam verbruikt continu meer calorieën. Laat je dus niet in de luren leggen door al die metertjes op cardio machines en kies voor Strength & Conditioning.


7. Conditioning


Oude informatie: Conditioning (uithoudingsvermogen) is niet nodig voor krachtsporters ...


Nieuwe informatie: Conditioning maakt het hart- en longsysteem uiterst sterk, meer nog dan duurtraining als bijvoorbeeld hardlopen of een sessie op de cross-trainer. De meest gespierde, strakke lichamen in deze wereld zijn mede opgebouwd door conditioning met een hoge intensiteit. Niet door middel van traditionele-

slaapverwekkende-cardio-activiteiten op de loopband.


8. Sprinten


Oude informatie: Sprinten is voor sporters en niet nodig voor hypertrofie ...


Nieuwe informatie: Sprinten is één van de vergeten sleutels tot succes als jij sterker wilt worden en ook als je spiermassa wilt opbouwen is sprinten aan te raden. Je verbrandt zeer veel opgeslagen lichaamsvet en de stofwisseling gaat omhoog. Sprinten zorgt voor het ontwikkelen van spiermassa en voor de aanmaak van groeihormoon. Het aanspreken van de belangrijke fast-twitch spiervezels voor power. De VO2 max gaat omhoog waardoor het uithoudingsvermogen sterk zal verbeteren en het is goed voor het hart. Kort maar krachtig: sprinten hoort in jouw programma en van sprinten word je sterker!


9. Voeding


Oude informatie: Om af te vallen moet je 6 kleine maaltijden per dag eten.


Nieuwe informatie: Zoals vroeger is drie keer per dag eten aan te raden, maar verder maakt het niet uit hoe vaak je eet, als je per dag maar voldoet aan de benodigde voedingstoffen en calorieën.


10. Supplementen


Oude informatie: Voor een mooi en snel resultaat moet je veel geld aan supplementen besteden.


Nieuwe informatie: Lachwekkend zijn altijd de overdreven reclameteksten bij supplementen. Het ene wondermiddel na de andere komt op de markt. Uiteraard zijn er enkele supplementen die je zou kunnen gebruiken, maar je moet er niet afhankelijk van worden. Caffeïne (koffie), beta-alanine, creatine & multi-

vitaminen/mineralen zijn jouw beste opties. Proteïne poeders kunnen bruikbaar zijn, maar ik geef de voorkeur aan (Bio) vlees & vis. Vergeet de pre-workout 'scoopy' poeders ... dit is slechts een marketing verhaal van snelle jongens die jou veel geld laten betalen voor een potje druivensuiker. Eat real food!

KEEP IT SIMPLE. TRAIN HARD. TRAIN SMART. BE HAPPY.

 

Focus op krachttraining, maar het element van conditioning is ook nodig: de reguliere cardio is niet nodig. Kies met name voor compound oefeningen en geef losse materialen de voorkeur. Bezoek de gym gemiddeld 2-3 keer per week en zorg daarbij voor gezonde en verantwoorde voeding. Vermijd industrieel geproduceerde voeding en gebruik de 80/20 regel want een cheesecake en/of brownie hoeft niet te verdwijnen. Om af te vallen kies je voor een negatieve energiebalans en maak van groenten en eiwitten (proteïne) je beste vriend. Het is allemaal niet zo moeilijk: Keep it simple!

MAKE YOURSELF FIT. READY TO GET STARTED?

 

Ben jij op zoek naar een unieke gym met professionele begeleiding van hoog niveau dan ben je bij Eastside Performance te Nijmegen aan het juiste adres. Eastside Performance is een high quality sportschool met professionele begeleiding van hoog niveau door ervaren trainers uit de sportwereld. Wij gaan veel verder dan de reguliere, commerciële sportscholen en onze persoonlijke benadering is hierin het belangrijkste element.

 

De trainingen zijn niet voor iedereen hetzelfde: ieder aspect van de training is van persoon tot persoon weer anders en daarom is onze individuele aanpak van grote waarde. Op weg naar succes werken wij vanuit een slimme strategie en intelligent trainingssysteem bestaande uit trainingsschema’s opgesteld naar persoonlijke doelstellingen, rekening houdende met het huidige niveau en de belastbaarheid om zo (chronische) klachten en blessures te voorkomen.

 

Start nu vanuit het EPTS systeem met jouw (persoonlijke) programma. Als het bereiken van succes en persoonlijke doelstellingen jouw belangrijkste motivatie is. Op weg naar resultaat en een sterk lichaam zonder klachten en blessures. Investeer in jezelf en Make yourself FIT!

 

So what are you waiting for? Call or mail us today and get started!

 

Maak hier direct een afspraak voor een GRATIS introductie training bij Eastside Performance of vraag naar aanvullende informatie.

Een persoonlijke benadering van de trainingen is zeer belangrijk. Géén enkele oefening is verplicht als het gaat om het behalen van resultaat in de sportschool. Het programma moet bestaan uit oefeningen die geschikt zijn voor jou en niet voor iemand anders. Dit is van groot belang en klinkt als simpele informatie maar het uitblinken in simpelheid blijft te ingewikkeld voor velen!  

Dit programma zorgt voor kracht, een hoge fatburn én er is de opbouw en ontwikkeling van spiermassa. Géén ouderwetse bodybuilding-achtige praktijken maar een snel, sterk en explosief lichaam. Een up-to-date movement based programma voor een optimaal resultaat. Sterker worden, spiermassa opbouwen, een ijzersterke conditie ontwikkelen en meer power verkrijgen! Er is géén aandacht voor de traditionele slaapverwekkende cardio activiteiten want de meest gespierde, strakke en sterke lichamen in deze wereld zijn opgebouwd door trainingen vanuit een slimme strategie en een intelligent trainingssysteem.  


LOOK GOOD.

BE STRONG.

BE FAST.

BE FLEXIBLE.


Is het jouw doelstelling om sterker te worden, spiermassa te ontwikkelen, atletisch vermogen te ontwikkelen, de conditie op te bouwen tot een compleet en hoog niveau van fitheid dan is dit programma absoluut geschikt voor jou. START now and Become Strong & Awesome!